Sunday, May 19, 2019

ФИНАЛИТЕ НА INTERNAZIONALI BNL D’ITALIA ДНЕС

post
Днес, 19.05. 2019 г. ще се изиграят двата финала при дамите и мъжете на турнира SINGLES: Rome (Italy), clay. 
Първият двубой е от 14 часа българско време и изправя една срещу друга 🇬🇧 Йохана Конта и 🇨🇿 Каролина Плишкова.


Каролина Плишкова достигна до финала на Internazionali BNL d’Italia след победа над шампионката от Рабат Мария Сакари, 6-4 6-4 след близо час и половина игра. Така тя постигна реванш за миналогодишната си загуба от тази съперничка в Рим. 
Каролина Плишкова е първата чехкиня от 1982 г. насам достигнала финал тук, когато Хана Мандликова загуби от Крис Евърт. Въпреки че стана шампионка в Щутгарт през 2018 г., това е първият ѝ финал на ниво Premier на клей. Тя е победителка и от Прага 2015 и финалистка от Нюрнберг.
Чехкинята ще се опита да се присъедини към Петра Квитова и Кики Бертенс, които са единствените спечелили повече от една WTA титла през този сезон.

Image result for watch online now pic logo

Йохана Конта сътвори разочарованието на годината за световната № 4 Кики Бертенс като направи обрат от сет пасив, 5-7 7-5 6-2 за два часа и 49 мин. 
Британската № 1, която не бе преминавала трети кръг в Рим, достигна до втория си най-значим финал след Маями 2017 г. Тя е загубила три последователни WTA финали – Нотингам 2017 (Векич), 2018 (Барти) и Рабат 2019 (Сакари). Последната ѝ сънародничка триумфирала в Рим е трикратана шампионка от Голям шлем Вирджиния Уейд през далечната 1971 г.
Каролина Плишкова загуби последната среща между двете тенисистки в Пекин 2016 г. в три сета, 6-1 3-6 7-6, но въпреки това води 5-1 в преките сблъсъци.


Във финала при мъжете с начален час 17 часа българско време един срещу друг се изправят първият и вторият в АТР ранглистата 🇷🇸 Новак Джокович и 🇪🇸 Рафаел Надал.
Без съмнение това е възможно най-желаният финал тук на Rome Masters, като и двамата тенисисти се стремят към рекордна 34та ATP Masters 1000 титла. Освен това победителят ще има и психологическо предимство преди началото на Ролан Гарос. 
Световният № 2 Рафаел Надал все още не е загубил сет в Рим и за пръв път през 2019 г. премина полуфиналите на ATP World Tour надпревара (1-4).
Осемкратният шампион тук има впечатляваща статистика на финалите в Рим 8-2, като двете му загуби са именно от днешния му съперник през 2011 и 2014 г.
Рафаел Надал е фокусиран в спечелването на тази титла, с оглед на това, че все още търси първата такава през 2019 г.
След шест последователни победи в два сета, Новак Джокович изигра два трудни мача в три сета срещу Хуан Мартин Дел Потро и Диего Шварцман. Лошата форма на сърбина приключи, след като е непобеден вече в девет последователни срещи, включително и титла в Мадрид, която е и негова първа на клей от French Open през 2016 г. 
Новак Джокович води 28 – 25 в преките сблъсъци между двамата тенисисти, като е спечелил и 10 от последните 13 срещу Краля на клея. Няма друг тенисист, който да е затруднявал повече Рафаел Надал от сърбина и този финал в Рим е празник за тенис феновете по цял свят. 
Двубоите може да наблюдавате по Спорт + ( дамския финал) и Макс Спорт 1 ( мъжкия финал), както и ТУК

Успех и нека по-добрите победят!

No comments:

Post a Comment